Blog

Massimmo inspireert, want beter wonen, is beter leven.
Massimmo realiseert, detail na detail, tot in de puntjes, en dat met meer dan 50 jaar bouwervaring.
Van idee tot bouwdroom, … meer info vind je hier.

Bouwen is vandaag complexer dan ooit.

Daarom geven we met deze artikels een antwoord op de vaakst gestelde nieuwbouwvragen.
Heb je zelf een bouwvraag?

Stel ze hier en we beantwoorden ze met plezier (én meer dan 30 jaar ervaring in de bouwsector).

Duurzaam bouwen én een geslaagde, moderne architectuur. Kan dat?

Je droomt van een hedendaagse villa met een strakke architectuur. Je hebt een duidelijke en specifieke stijl voor ogen en wil daar eigenlijk geen toegevingen in doen. Als fervente liefhebbers van architectuur begrijpen we dit als geen ander. We krijgen als villabouwers dan ook regelmatig de bezorgde vraag of alle verplichtingen rond duurzaamheid en energie wel passen binnen de esthetiek van moderne architectuur. In dit artikel beantwoorden we die vraag voor jullie.

Lees meer

Levenslang wonen in je nieuwbouw: 3 tips

Thuis blijven wonen, je hele leven lang. Het is een gedroomd scenario. Al bij het bouwen van een woning kan je daarop anticiperen. Dit zijn onze drie tips!

Lees meer

Bouwen in 2023? Hier hou je best rekening mee!

De wereld waarin we vandaag leven zorgt voor heel wat uitdagingen, ook bij (ver)bouwers. Denk maar aan oplopende leveringstermijnen of steeds prijzigere materialen. Maar bij Massimmo Villabouw houden we wel van een bouwchallenge, en al zeker als de realiteit ons motiveert om nóg energiezuiniger en duurzamer te bouwen en te leven.

Bouwplannen in 2023? Enkele feiten op een rij.

Lees meer

Hoe vind je de juiste architect?

Stel je voor: je hebt die ideale bouwlocatie op de kop weten tikken en ziet jouw droomvilla al helemaal voor je. Strakke, moderne look aan de buitenkant en warm & gezellig binnenin, grote raampartijen voor veel lichtinval en de tuin in verbinding met de binnenruimtes.

Alleen: hoe vind je nu dé architect die jou perfect begrijpt en die droom helpt realiseren? Welke architect ontwerpt de strakke moderne villa’s waar jij van houdt?

Een architect vinden? Dit zijn onze tips!

Lees meer

Een woning ‘op plan’ kopen: een goed idee?

We zijn al heel lang op zoek naar een instapklare woning en hebben al ontelbaar veel woningen bezocht. Maar elke keer opnieuw zijn we teleurgesteld.”

Klinkt dit voor jou héél herkenbaar? We snappen die frustratie volledig.

En, we hebben een mogelijke oplossing, want een woning kopen op plan zal wél een huis opleveren waar je je helemaal thuis voelt.

Lees meer

Hoeveel kost het bouwen van een nieuwbouw villa?

Je bent het zeker. Je wil een eigen woning bouwen. Een moderne nieuwbouwvilla, helemaal volgens jouw stijl, woonwensen en voorkeuren. Je hebt een overduidelijk beeld in je hoofd - of op je Pinterest-borden ;) - hoe je droomvilla er moet uitzien. Maar minder evident is inschatten hoeveel het bouwen van een nieuwbouwvilla nu eigenlijk kost.

Lees meer

Wat is het verschil tussen een bouwcoördinator en een totaalaannemer?

We verklappen alvast dit: Massimmo Villabouw is een totaalaannemer en in dit artikel lichten we graag toe hoe wij een bouwproject precies aanpakken, in vergelijking met een bouwcoördinator.

Want het is een feit: bouwen was nog nooit zo complex.

Lees meer

Daarom kijken ook wij stiekem naar Blind Gekocht

Iedereen lijkt ernaar te kijken: Blind Gekocht.

Het programma waarin koppels al hun spaargeld blindelings aan de programmamakers geven om er de woning van hun dromen (of nachtmerries) mee te kopen.

Benieuwd waarom ook wij kijken?

Lees meer