Jouw droom: een prachtige, moderne villa bouwen.
Ons doel: die droom realiseren.

Hoe we daar telkens opnieuw in slagen?

 • Met een passie voor stijlvolle architectuur
 • Met jaren ervaring in bouwbegeleiding
 • Met een hoogstpersoonlijke aanpak op maat
 • Met de handen stevig uit de mouwen

Bij Massimmo Villabouw kan je rekenen op

 • Een persoonlijke aanpak & begeleiding op maat
 • Een luisterend oor & onderbouwd advies voor iedereen met bouwdromen.
 • Een team dat steeds bereikbaar is, alles nauwkeurig opvolgt en duidelijk communiceert.
 • Maatwerk naar jouw wensen, verwachtingen en budget.

Bouwgrond op het oog of net bouwgrond gekocht?
Realistisch advies nodig over de mogelijkheden?

Contacteer ons

Bouwen met Massimmo Villabouw? Dit mag je verwachten.

Je hebt beslist: je wil een nieuwbouwvilla, helemaal op maat. Zalig, want je staat aan de start van een mooi avontuur met een fantastisch eindresultaat waar je elke dag opnieuw van kan genieten.

Maar hoe begin je? Wie spreek je aan? Wie doet wat? En in welke volgorde?

Ontdek hier hoe je bouwtraject verloopt bij Massimmo Villabouw.

Ons stappenplan

De hoofdrolspeler in het bouwtraject ben jij, de bouwheer (m/v/x). En omdat je wellicht niet elke dag een villa bouwt, is het belangrijk om de juiste partners in te schakelen. Betrouwbare en betrokken professionals die er samen met jou een meer dan geslaagd project van maken: de architect en de bouwpartner.

De architect is het creatief genie dat jouw droomwoonst ontwerpt, zorgt voor vergunningen en waakt over het concept & de architectuur.

De bouwpartner/totaalaannemer zorgt voor praktisch advies, staat in voor een zorgeloos bouwtraject en biedt de nodige garanties op vlak van kwaliteit, budget en timing. De totaalaannemer blijft bovendien tien jaar na de oplevering aansprakelijk voor jouw nieuwbouw.

Klaar voor de rit?

Hoe ziet je toekomstige villa eruit? Wat zijn je woonwensen? Welke ruimtes vormen het hart van je woning? En welke sfeer of beleving wil je graag creëren?

Jouw woondromen zijn belangrijk voor de architect en bouwpartner. Ze vormen de ultieme basis om:

 • een eerste voorontwerp te maken

 • mee te denken over materialen & technieken

 • een realistisch kostenplaatje te bepalen

Kom dus maar op met die Pinterestborden, moodboards of plakboeken met foto’s uit architectuur- en interieurmagazines. Hoe concreter je visie, hoe duidelijker!

Nog geen concreet idee? Vind je het moeilijk om een bouwstijl te kiezen of om te bepalen wat je precies wil? Geen zorgen. Tijdens het kennismakingsgesprek bij Massimmo Villabouw stellen we je concrete vragen waardoor je een goed zicht krijgt op de mogelijkheden. Na het gesprek heb je een helder beeld van wat je wel én niet wil.

Je hebt bouwgrond op het oog of net gekocht. Of je besliste om op zoek te gaan naar een mooie bouwgrond. Want je wil een nieuwbouwvilla. Een belangrijke stap vóór alle andere: praat over je project!

De architect inspireert je op het vlak van architectuur en bouwstijl. Het Massimmo team denkt met je mee over de flow van het ontwerp, vertelt je meer over materialen & technieken, informeert je over energiezuinig bouwen & mogelijke premies en belicht het budgettaire aspect in relatie met jouw woonwensen.

Nog geen architect? Geen probleem. Het Massimmo team kent heel wat steengoede architecten en kan jullie zeker een talentvolle en betrouwbare architect(e) aanbevelen die matcht met jouw woondromen.

Tip: hoe eerder je jezelf in deze fase laat omringen door de belangrijkste professionele partners, hoe beter geïnformeerd en aangenamer het bouwtraject zal verlopen.


“Al te vaak starten mensen met hun architect aan het ontwerpproces zonder vooraf duidelijk te communiceren over het praktische & budgettaire aspect, wat achteraf soms leidt tot onaangename verrassingen. Als je ons als bouwpartner vroeg betrekt, weet je heel helder wat jouw mogelijkheden zijn. De meerwaarde van dat open eerste gesprek is heel het bouwtraject voelbaar!’

- Lynn Blancquaert, Massimmo Villabouw

Klaar voor een van de leukste momenten van het bouwtraject? Je architect presenteert je het eerste voorontwerp, en dat is van groot belang. Want wanneer je het ontwerp van je nieuwbouwvilla voor de eerste keer ziet, zou je iets moeten voelen dat lijkt op liefde op het eerste gezicht.

Natuurlijk is het logisch dat er nog details wijzigen, maar het concept & de architectuur moeten er - zoals we het bij ons zeggen - ‘boenk op’ zitten.

Is dat niet het geval? Niet erg. Waarschijnlijk heeft de architect jou de eerste keer niet helemaal goed begrepen en is het tweede ontwerp helemaal jouw stijl. We begeleiden je sowieso tot het ontwerp helemaal jouw visie weerspiegelt.


Eén van de leukste aspecten van mijn job? Wanneer we mensen begeleiden die zo enthousiast worden van het eerste voorontwerp dat ze me direct vragen wanneer de bouwwerken kunnen starten. En dat gebeurt héél regelmatig.”

- Lynn Blancquaert, Massimmo Villabouw

Die ene slaapkamer wat kleiner? De bureauruimte groter? Een stuk van je villa onderkelderen? Een poolhouse in de tuin?

Nadat het eerste voorontwerp is besproken, is er nog voldoende tijd voor aanvullingen en vragen.

En wat gaat jouw nieuwbouwvilla nu precies kosten? In het eerste gesprek schetsten we al ruw wat er binnen welk budget past, maar nu is het tijd voor een eerste echte kostenraming. Een duidelijk overzicht van het totale kostenplaatje, inclusief toekomstgerichte technieken, kwalitatieve binnenafwerking en tuinaanleg. Zo kunnen jullie alles in rekening brengen bij het opmaken van een financieel plan.

Het spreekt voor zich dat deze kostenraming geen verplichtingen inhoudt. Plannen kunnen in dit stadium nog perfect worden aangepast, opties toegevoegd of geschrapt, alternatieve materialen bekeken, enzovoort.

Van zodra de bouwplannen definitief zijn, maken we een gedetailleerde prijsofferte waar we niet meer van afwijken. Het budget ligt dus vast. Geen onaangename verrassingen bij Massimmo Villabouw.

We baseren deze offerte op de nodige voorstudies: een sondering, een voorstudie stabiliteit en een EPB startberekening. Uit deze studies kunnen nog kleine wijzigingen op het plan komen.

Daarna kan de bouwaanvraag ingediend worden en de bouwvergunning verkregen.

Bouwvergunning in de (digitale) bus? Nu volgt jouw zorgeloze bouwtraject. Je vaste Massimmo-projectleider coördineert nauwkeurig de werfopvolging. Intussen maak jij de nodige keuzes voor het interieur, waarbij je kan rekenen op professionele begeleiding & advies.

Massimmo Villabouw garandeert kwaliteit, timing én budget. Zorgeloos bouwen dus!

Van het allereerste ontwerp tot de allerlaatste detailafwerking reken je best op gemiddeld 1,5 tot 2 jaar. Dat lijkt lang, maar gezien er heel wat beslist en gekozen moet worden, vliegt de tijd voorbij.

En dan plots is de nieuwbouwvilla van je dromen klaar! Laad de verhuisdozen maar in en zet die bubbels koud in je nagelnieuwe koelkast. Want voortaan is het volop genieten van je heerlijke thuis. En duikt er toch nog een probleempje op? Bel ons. We lossen het graag voor je op

Of kom langs op een van onze opendeurdagen!

We weten hoe belangrijk een warme, familiale woonplek is. Dus uiteraard ga je bij het bouwen van een droomvilla niet over één nacht ijs.

Via een bezoek aan onze kijkvilla en inspiratiewoning, maak je kennis met onze stijl en vakkennis. Zo weet je perfect wat je kunt verwachten.

Plan hier een bezoek in

Doe alvast wat inspiratie op!

Heb je bouwplannen?

Stel ons je vraag