Hoe vind je de juiste architect?

Stel je voor: je hebt die ideale bouwlocatie op de kop weten tikken en ziet jouw droomvilla al helemaal voor je. Strakke, moderne look aan de buitenkant en warm & gezellig binnenin, grote raampartijen voor veel lichtinval en de tuin in verbinding met de binnenruimtes.

Alleen: hoe vind je nu dé architect die jou perfect begrijpt en die droom helpt realiseren? Welke architect ontwerpt de strakke moderne villa’s waar jij van houdt?

Een architect vinden? Dit zijn onze tips!

Tip 1

Kijk en hoor eens rond in jouw familie- en vriendenkring. Misschien bouwde je neef een prachtige woning of wist een vriendin te vertellen dat de bouwplannen van haar ouders er fantastisch uitzien. Bemerk je op je fietstochtje een prachtige villa? Bel aan en vraag naar hun architect. De bewoners zullen gevleid zijn.

Belangrijk: vraag altijd of het contact met de architect goed zat. Want wie weet zit er achter die mooie façade een nonchalante of nalatige architect die de bewoners veel stress heeft bezorgd - en dat wil je echt vermijden!

Tip 2

Volg je buikgevoel. Krijg je een goed gevoel bij de eerste contacten met een architect? Ben je tevreden van de communicatiestijl van de architect die je bezoekt? Merk je op dat hij of zij een creatief genie is en bovendien kennis van zaken heeft? Dan kan je er waarschijnlijk op rekenen dat deze architect je niet teleurstelt.

Deze buikregel geldt trouwens ook voor je andere partners in het bouwtraject, zoals aannemers en bouwfirma’s. De eerste klik vertelt veel!

Tip 3

Communiceer open en eerlijk. Spreek uit wat je voelt. Legt je architect je voor de eerste keer het ontwerp of concept van je nieuwbouwvilla voor en ontbreekt daarbij voor jou het ‘waaw-gevoel’? Is het voor jou geen liefde-op-het-eerste-gezicht met het ontwerp? Spreek dat dan eerlijk uit, en vertel zonder aarzelen hoe je het wil.

De ervaring leert dat het in dat geval vaak beter is om de woning helemaal opnieuw te ontwerpen, in plaats van te blijven sleutelen aan een ontwerp waarover je van bij het begin eigenlijk al twijfels had.

Waarschijnlijk heeft je architect jou de eerste keer niet helemaal goed begrepen en is het tweede ontwerp er ‘boenk op’.

Tip 4

Durf te veranderen van architect. Merk je dat het niet goedkomt met het ontwerp van je huis? Of dat het al tijdens de ontwerpfase ‘trekken en sleuren’ is om de architect te pakken te krijgen? Overweeg dan om een architect te zoeken waar het beter mee matcht.

Zolang je ontwerp alleen maar op papier bestaat, is alles mogelijk. Wellicht zijn er al kosten gemaakt, maar als de switch naar een nieuwe architect je uiteindelijk de moderne villa van je dromen oplevert, zijn die kosten verwaarloosbaar. Je droomvilla bouwen doe je tenslotte maar één keer en vormt de grootste investering van je leven. Dan moet het volledige plaatje van bij de start kloppen.

Geen goede architect in jouw naaste omgeving?

Heel wat mensen kloppen bij Massimmo Villabouw aan met enkel een bouwgrond op zak. Sterker nog: sommigen hebben enkel een droom. Wat we overigens zalig vinden.

Wij beschikken door onze jarenlange ervaring in de bouwwereld over een ‘gouden lijstje’ met toparchitecten waarmee het super samenwerken is. We dragen hen hoog in het vaandel omdat ze steengoed zijn in hun vak én omdat ze simpelweg een fijne partner zijn tijdens je bouwtraject.

We hebben een goed beeld van de talenten van elke architect en matchen de woondromen van klanten dan ook naadloos aan een bijhorende architect. Het is een voorrecht om dan getuige te mogen zijn van het ontstaansproces van prachtige ontwerpen én om de villa daarna van a tot z te mogen bouwen. We love it!

Bouwgrond gekocht? Een droomvilla in gedachten en op zoek naar een goede architect? Wij helpen je verder !

Enkele inspiratiebeelden

Graag kennismaken?

Maak vrijblijvend een afspraak