Daarom kijken ook wij stiekem naar Blind Gekocht

Iedereen lijkt ernaar te kijken: Blind Gekocht.

Het programma waarin koppels al hun spaargeld blindelings aan de programmamakers geven om er de woning van hun dromen (of nachtmerries) mee te kopen.

Best gewaagd, en de stress van de deelnemers spat dan ook met de regelmaat van de klok van het scherm. Ongetwijfeld is dat aspect – naast de kleurrijke makelaars Bea en Kinga, interieurarchitecten Bart & Kelly en presentator Jani – dé hoofdreden voor de populariteit van het realityprogramma.

Hoewel: reality?

Als kenners van de bouw zitten wij toch vaak vol ongeloof te kijken naar wat zich in het programma afspeelt.

Dit is volgens ons realistisch aan Blind Gekocht:

  • De kostprijzen op de vastgoedmarkt

  • De struggle van veel mensen in hun zoektocht naar een woning

  • Jani zijn charme en eigenheid

Dit is volgens ons totaal onrealistisch:

  • De verwachtingen van sommige deelnemers over wat er binnen hun budget mogelijk is.

  • Wat de programmamakers klaarspelen met het vooropgestelde woningbudget.

Neem nu deze voorbeelden

Een van de koppels had een totaalbudget van €330.000. Bea kocht een huis voor € 274.000 en Bart realiseerde vervolgens met €56.000 een totaalrenovatie.

Interieurarchitect Bart zei het zelf: alleen al voor een nieuw dak, nieuwe ramen en een ecologische finoven is er snel €50.000 nodig. Een snelle rekensom leert dat er maar €6.000 overblijft voor nieuwe vloeren, een gloednieuwe keuken, schilderwerken, gordijnen en interieur.

Fijn geschenk voor de durvers

De oplettende (en zelfs de verstrooide) kijker merkte ongetwijfeld de sponsoring op van een keukenmerk, badkamerverdeler en tegelleverancier. Wanneer die grote kosten natuurlijk worden gedekt door sponsors en voor de kopers wegvallen, is het al veel realistischer om deze stunts te realiseren.

Toch een héél fijn geschenk voor de kandidaten die het aandurven om hun woningkeuze 100% uit handen te geven én die het zien zitten om voor heel kijkend Vlaanderen dit vaak emotionele traject te doorlopen.

Blind gekocht versus doordacht gebouwd

Hopelijk laat kijkend Vlaanderen de onrealistische verwachtingen in het échte leven dus achterwege, want niet iedereen krijgt een badkamer en een keuken in de schoot geworpen. Wie start met een bouwtraject heeft maar beter de feiten op een rij.

Wanneer mensen langskomen met moodboards of Pinterestborden boordevol inspiratie, geven wij heel gericht en eerlijk aan of hun budget daarbij aansluit. Meer nog: door onze materiaalkennis slagen we er vaak in om voor bepaalde wensen evenwaardige alternatieven voor te stellen, zodat we dezelfde look én kwaliteit verkrijgen voor een gunstigere eindprijs. Tot slot staan we erop om niet af te wijken van onze vooropgestelde offerte, waardoor je van in het begin perfect weet waar je budgettair zal eindigen.

Blind gekocht? Ideaal voor een fijne avond tv-entertainment. Maar in het echte leven opteren wij voor: doordacht gebouwd!
Benieuwd naar hoeveel het kost om een nieuwbouw villa te bouwen?

Samen de mogelijkheden van jouw moderne droomvilla bespreken? We adviseren je graag tijdens een vrijblijvend gesprek.

Of wie weet vind je de nieuwbouwvilla van je dromen al in het Massimmo-aanbod villa's te koop. Neem snel een kijkje!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief